Lakossági fórumok Sopronban

 

2014. június 12-én két helyszínen (Lackner Kristóf Általános Iskola és Deák Téri Általános Iskola ) is feltehették kérdéseiket, megoszthatták észrevételeiket a soproni lakosok a Sopron és Térsége Hulladékgazdálkodási Rendszer kiépítésével kapcsolatban. A Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás által szervezett rendezvények Mágel Ágost társulási elnök beszámolójával kezdődtek, melyekben tájékoztatta a megjelenteket a projekt kezdetéről, céljáról, jelenlegi állapotáról és további tervezett fejlesztéseiről. A megjelent lakosok örömüket fejezték ki az épülő hulladékudvarok miatt, mert ez utat jelenthet a hulladék-problémák megoldásához.

 

 

A szelektív hulladékgyűjtésről többet megtudhat innen.

 

Lakossági fórumok Sopronban

2014 június 12-én Sopronban Lakossági fórumokat szervez a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás, melyre minden kedves éreklődőt szeretettel várunk. A fórumok meghívóját ITT találják.

2013. december

 

Lakossági fórumok hat településen

Az egyes településekre tervezett létesítmények kivitelezéséről, a hulladékgazdálkodási rendszerről, a szelektív gyűjtésről tartott lakossági fórumokat a Társulás hat településen december elején.

December 2-án Fertőszentmiklóson, Nagycenken és Fertődön, december 3-án Fertőendréden és Kapuváron, december 10-én Cséren volt fórum, ahol a kivitelező, a West Hungária Bau Kft., illetve a Swietelsky Magyarország Kft. illetékesei, valamint a szolgáltatást végző STKH Kft. munkatársa adott tájékoztatást a megjelenteknek.

 

2013. február-március

 

Közvélemény-kutatás a hulladékgazdálkodás kérdéseiről

800 fő személyes helyszíni megkérdezésével Sopronban és a projekt által érintett további 38 település felnőtt korú lakosai körében végeztünk közvélemény-kutatást. A kutatás e szakaszának fő célja a lakosság alapvető ismereteinek és „hozzáállásának” feltérképezése volt. Hogyan viszonyulnak a környezettudatos gondolkodáshoz; milyen elképzeléseik, esetleges félelmeik vannak egy környezetbarát hulladékkezelési módszerrel, a beruházással kapcsolatban; milyen módon tájékozódnak a településekkel kapcsolatos ügyekről; milyen típusú kommunikációt fogadnának szívesen egy új, környezettudatos rendszer elfogadásához.

 

A kutatás arra a következtetésre jutott, hogy a környezet megóvása és ezen belül a környezettudatos hulladékgazdálkodás általában érdekli az embereket. A témával kapcsolatos tájékozottság azonban a kérdezettek körében meglehetősen felszínes, sokan keverik a különböző fogalmakat. Ez azt mutatja, hogy az új hulladékgazdálkodási rendszer bevezetését komoly ismeretterjesztő, szemléletformáló munkával érdemes segíteni. Kutatási összefoglaló

 

2013. február 21.

 

Sikeres kivitelezői közbeszerzés

Jelentős állomásához érkezett a „Sopron és Térsége Hulladékgazdálkodási Rendszer” projekt. Eredményesen zárult a kivitelezői közbeszerzési pályázat. Ennek keretében a nyertes konzorciumnak – amelynek vezetője a Swietelsky Magyarország Kft., tagja a West Hungária Bau Kft. – 14 hónapon belül kell megvalósítania a projekthez kapcsolódó létesítményeket. A szerződés aláírása alkalmából Mágel Ágost, az Önkormányzati Társulás elnöke sajtótájékoztatót tartott a soproni Városházán.

 

2013. január 1.

 

Az év első napjától a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás átvette a hulladékgazdálkodással kapcsolatos közszolgáltatói feladatokat valamint a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft-t, amiről a Társulás területén élő lakosság december hónapban tájékoztató levelet kapott. Az átállás a lakossági hulladékgyűjtést is érinti.

 

Akadálymentes verzió

Szemléletformálás

Eseménynaptár

loader

Facebook

impressum


Copyright: Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás – Minden jog fenntartvaTartalom: MonDay Consulting Kft.
Grafika: Craetive Bt.
Web: Prodari Bt.